Zoals in de vorige kookvideo van Doen werd aangegeven, hierbij weer een nieuw recept. Dit keer van de zelfgemaakte GRANOLA; het gezonde zusje van de cruesli. Heerlijk om de komende dagen te maken voor het hele gezin!

Bekijk de kookvideo via: https://youtu.be/tEH8tEZzpnw

Het basisingrediënt van deze granola is havermout. Dit is een bron van voedingsvezels. Voedingsvezel is erg belangrijk voor een goede spijsvertering. De volgende ingrediënten zijn noten en zaden. Deze bevatten veel vitaminen, gezonde vetten en eiwitten. Deze granola wordt gezoet met ahornsiroop. Ahornsiroop is beter dan geraffineerde suikers en bevat mineralen en antioxidanten.

Eet smakelijk en blijf vitaal!

Benodigdheden:

  • 300 gram havermout
  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 175 gram pecannoten
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl kardemon
  • 60 gram olijfolie
  • 1 eiwit
  • 180 gram ahornsiroop (mapple leaf)


Hoe maak je deze granola?
Verwarm de oven op 160C.
Meng in een grote kom de havermout, lijnzaad, pecannoten, zonnebloempitten, kaneel en kardemon.
Klop het eiwit schuimig, voeg de olijfolie en ahornsiroop toe en meng goed.
Schenk dit bij de grote kom met droge ingrediënten.
Spreid de massa op een met bakpapier bekleed bakplaat en bak de granola circa 30 minuten. Schep de granola tussendoor een keer om.
Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar de granola in een afgesloten pot

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten